Espoon Asunnot Oy ja TNRak Oy: Urakkasopimus rivitalokohteen rakentamisesta

Espoon Asunnot Oy ja TNRak Oy allekirjoittivat perjantaina 10.9.2021 urakkasopimuksen kaksikerroksisen rivitalokohteen rakentamisesta Espoon Nuottaniemeen. Nyt solmitun sopimuksen myötä osoitteessa Nuottaniementie 7 elinkaarensa päässä olevan 21-asuntoisen rivitalon tilalle rakennetaan 47 uutta kohtuuhintaista kotia. Kohteen arvioitu valmistuminen on syksyllä 2023.  

Espoon Asunnot Oy:llä on parhaillaan käynnissä useita purkavaa uudisrakentamista tai täydennysrakentamista sisältäviä kiinteistökehityshankkeita eri puolilla Espoota, muun muassa Lippajärvellä, Suvelassa, Karakalliossa, Tiistilässä ja nyt Nuottaniementie 7:n myötä myös Nuottaniemessä. Yhtiön historian ensimmäinen kiinteistökehityskohde, Kolkekannaksentie 1 Lippajärvellä, on muuttovalmis syyskuun lopussa.

– Omia vanhoja kiinteistöjä kehittämällä Kiinteistökehityshankkeiden avulla uudistamme nykyistä asuntokantaamme paremmin kysyntää vastaavaksi ja tuotamme uutta kohtuuhintaista asumista sinne, missä palvelut ja sujuvat liikenneyhteydet ovat jo olemassa. Kiinteistökehittäminen vanhaa purkamalla on meille myös yksi keino hallita korjausvelkaa ja tuottaa energiatehokkaampaa asumista, sanoo rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Nuottaniemen kiinteistökehityshanke


Nuottaniementie 7:ään rakennettava uudiskohde sijaitsee erinomaisella paikalla, Espoon rantaraitin läheisyydessä. Maisemallisten arvojen lisäksi alueen hyvät palvelu- ja liikenneverkostot ovat omiaan lisäämään uudiskohteen vetovoimaa.

– Osoitteessa vielä hetken sijaitseva rivitalokohde on valmistunut vuonna 1984 ja olisi ollut mittavan ja kalliin peruskorjauksen tarpeessa. Näimme tontilla olevan potentiaalia tehokkaampaan toteutukseen ja päädyimme kaavakehittämiseen. Kaavamuutosprosessi saatiin päätökseen nopeasti ja yhteistyö Espoon kaupungin kanssa oli sujuvaa, kertoo Räihä.  

Nuottaniementie 7:ään tulee 47 uutta kohtuuhintaista kotia aiemman 21:n sijaan. Asuntojen koot vaihtelevat kaksikerroksisessa rivitalossa 69-neliöisistä kolmioista 90-neliöisiin perheasuntoihin. Lisäksi tontille rakennetaan erillinen korttelitalo, johon sijoitetaan pesula, lastenvaunuvarasto, kuivaushuone, kerhotila, pesuhuone- ja saunatilat.   

– Nuottaniementie 71 on Espoon Asunnoille reilun 13 miljoonan euron investointi ja kohde toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella, sanoo Räihä.  

TNRak Oy:n kanssa perjantaina 10.9.2021 allekirjoitettu urakkasopimus on lyhyen ajan sisällä toinen, sillä heinäkuussa yhtiön kanssa allekirjoitettiin urakkasopimus yhdeksänkerroksisen pistetalon rakentamisesta Tapiolaan.

Rakennustyöt käynnistyvät purkutöillä syyskuussa 2021. Uudisrakentaminen alkaa marraskuussa 2021. Kohteen on arvioitu valmistuvan syksyllä 2023, joten asunnot tulevat hakuun kesällä 2023. Aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARA :n asukasvalintakriteerejä.

Lisätietoja

  • Rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä, Espoon Asunnot Oy,
    puh. 040 533 0021
  • Toimitusjohtaja Tero Niskanen, TNRak Oy, puh. 040 518 2149Espoon Asunnot Oy
Espoon Asunnot on Espoon suurin vuokra-asuntojen tarjoaja ja Espoon kaupungin sataprosenttisesti omistama yhtiö, jonka liikevaihto oli viime vuonna 139,2 M€. Asunnoissamme asuu yli 30 000 espoolaista. Vuosittain aloitamme keskimäärin 400 uuden kohtuuhintaisen asunnon rakennuttamisen. Vuoden 2020 lopussa rakenteilla oli yhdeksän kiinteistöä, joihin valmistuu aikanaan 732 kohtuuhintaista kotia.

TNRak Oy
TNRak Oy on vuonna 2019 perustettu rakennusliike. Yrityksen kotipaikka on Hämeenlinna, toimisto sijaitsee Hyvinkäällä. Olemme keskittyneet pääasiassa uudisasuntotuotantoon. Rakentamamme kohteet keskittyvät lähinnä pääkaupunkiseudulle ja sen ympäristökuntiin. Tällä hetkellä meillä on rakenteilla 423 asuntoa. TNRak Oy on yhtiönä nuori, mutta työntekijöidensä kautta kokenut rakennusalan ammattilainen. Tavoitteenamme on rakentaa yhteistyökumppaneillemme laadukkaita kohteita, joita kelpaa esitellä myös tulevaisuudessa

Artikkelin kuva: Arkkitehtitoimisto Pauliina ja Juha Kronlöf Oy

Tutustu myös näihin artikkeleihin

Vieritä ylös