Kaikki lähtee laskelmista – laskentapäälliköllämme Jari Kukkolalla on luvut hallussa

Meillä TNRakilla huolella ja ammattitaidolla tehty suunnittelutyö on lähtökohta onnistuneille urakoille, jotka valmistuvat aikataulussa. Hyvällä suunnittelulla pystytään takaamaan tarkka kustannusarvio. Laskentapäällikkömme Jari Kukkola on ollut mukana TNRakin toiminnassa melkein heti alusta alkaen. Pitkään laskentapäällikkönä työskennellyt Jari päätti hakea TNRakille huomattuaan paikan olevan auki ja toiveissa oli siirtyä pienempään ja ketterämpään firmaan isolta toimijalta. ”Aika nopeasti sain käsityksen, että minut halutaan tänne töihin. Ei tarvinnut montaa iltaa miettiä.”, Jari kertoo nopeasta hakuprosessistaan.

Laskelmien tekeminen vaatii tutkimustyötä ja markkinoiden seurantaa

Laskentapäällikkö tutkii ja etsii markkinoilta hankkeita, joihin TNRak sopisi urakoitsijaksi. Sopiviin hankkeisiin lasketaan kustannusarviot yhteistyössä hankintapäällikön kanssa ja laaditaan tarjous. Toteutuneista kohteista tehdään vielä jälkilaskentaa ja arvioidaan budjettien toteutumista sekä viilataan tulevia laskelmia niiden avulla. Budjetin täytyy olla tarkka, mutta siellä täytyy olla myös joustovaraa yllättäviin kuluihin ja kustannusnousuihin. ”Tiukasti pitää laskea, mutta ei liian tiukasti”, Jari toteaa. Työ vaatii tarkkuutta, pitkäjänteisyyttä ja järjestelmällisyyttä sekä halua selvittää asioita.

Motivoiva työympäristö, jossa kaikki ovat samanarvoisia

TNRak työpaikkana on vastannut Jarin odotuksia. Ilmapiiri on rento ja kaikki hoitavat työnsä vastuullisesti ja ajallaan. ”Firman sisällä kaikki on samalla viivalla ja on sellainen tunne, että omaa työpanosta arvostetaan. Samalla tavalla arvostetaan myös aliurakoitsijoita ja heidän toimintaansa. Jokaisen apu jo laskentavaiheessa on tärkeää ja kaikkia kohdellaan rehdisti ja läpinäkyvästi.”, Jari kertoo. ”TNRakilla jokaisessa tehtävässä on rautainen ammattitaito.”, Jari lisää vielä loppuun.

Tutustu myös näihin artikkeleihin

Vieritä ylös