TNRak Oy rakentaa 161 uutta vuokrakotia Satolle, Vantaan Raudikkokujalle

Kohdeinfo


Sijainti: Raudikkokuja 7, Vantaa
Kohde: 2 kerrostaloa, 161 uutta kotia
Valmistuminen: Kesällä 2023

TNRak Oy toimii pääurakoitsijana Sato Oyj:n Vantaan Hakunilaan rakennuttamassa kerrostalokohteessa. Kohteeseen valmistuu uusia, nykyasumisen vaatimustasoihin vastaavia ja laadultaan viimeisteltyjä vuokrakoteja.

Raudikkokujan kohde käsittää 2 betonielementtikerrostaloa, joissa asuntojen yhteenlaskettu määrä on 161 kappaletta. Asunnot sijoittuvat kaikkiaan 7:ään kerrokseen, ja uusia koteja valmistuu eri kokoisina – aina yksiöistä neliöihin.

Tyyliteltyä täydennysrakentamista

Kyseessä on täydennysrakentamisen hanke, jossa asuinrakentamisen lisäksi huomioidaan muu ympäristö kokonaisuutena: hanke sisältää vanhojen pihojen uudistamista, ja tontille sijoittuu myös uutena Vantaan kaupungille rakennettava leikkipuisto.

– Kohteen pohjatyöt aloitettiin syys-lokakuun vaihteessa, ja hankkeessa on nyt päästy hienosti vauhtiin. Kohteeseen on suunniteltu perusasuntojen lisäksi myös uudenaikaisia tiloja, jotka soveltuvat joko liikekäyttöön tai yksilöllisiksi studioasunnoiksi. Osaan asunnoista on suunniteltu parvi, ja osassa asuntojen yläkertaan sijoittuu kaksi erillistä makuuhuonetta. Studioasunnoissa huonekorkeus on hulppeat 5 metriä, joten poikkeuksellista tilantuntuakin on luvassa, kuvailee kohteen työpäällikkönä toimiva Risto-Pekka Väänänen.

Myös rakennusten julkisivun suunnitteluun on panostettu: toteutus tulee olemaan kodikas, mutta linjakkaan tyylitelty. Kadunpuoleisen sivun lasitetut parvekkeet rakennetaan puusta, joka materiaalina pehmentää julkisivun ulkoasua. Uusi kohde lämpiää maalämmöllä.

Kohteen rakennuttajana toimii Sato Oyj. Hyvien rakennussuunnitelmien ja toimivan yhteistyön siivittämän hankkeen on määrä valmistua kesällä 2023. Raudikkokujan kohteen lisäksi TNRakilla on työn alla tällä hetkellä myös toinen Saton kohde, huhtikuussa Kirkkonummelle valmistuva hanke.

Artikkelin kuva: Arkkitehtitoimisto L-N Oy

Tutustu myös näihin artikkeleihin

Vieritä ylös

Haemme hankekehityspäällikköä

Työtehtäviisi kuuluvat hankekehityksen johtaminen ja kehittäminen, tonttien ja rakennuspaikkojen hankintaa, investointilaskentaa sekä yhteistyö eri kumppaneittemme …

Lue lisää →