Työharjoittelusta työsuhteeseen – Teemun tarina

TNRakin harjoittelijatarinat kertovat meillä työharjoittelunsa suorittaneiden rakennusinsinöörien tarinoita. TNRak Oy tarjoaa opiskelijoille innostavia ja mielenkiintoisia kesätyö– ja harjoittelupaikkoja niin haalari- kuin työnjohtopuolellekin.

Teemu Tjukanov on yksi niistä uransa alkupuolella olevista rakennusalan osaajista, jotka ovat tulleet TNRakille harjoitteluun, mutta jääneetkin tälle tielle. Teemulla oli harjoitteluita tehtynä jo muissakin yrityksissä, mutta meillä hyvin sujuneen vuoden jälkeen aika oli kypsä työsuhteen vakinaistamiseen.

-Harjoittelussa kului opiskelujen viimeinen vuosi. Paikka heltisi soittamalla rempseästi toimitusjohtaja Niskaselle, Tjukanov muistelee.

Itse harjoittelu sujui kerrostalokohteessa Siuntiossa, jossa Teemu pääsi heti työskentelemään isossa roolissa niin perustuksien, runko-, sisä- ja maatöiden kuin maanrakennuksenkin kanssa.

– Todella laajasti pääsin tekemään, hän kehuu.

Hämeen Ammattikorkeakoulusta, jossa hän opiskeli rakennusinsinöörin paperit perinteisesti päiväopintoina, Teemu kokee saaneensa hyvät eväät työelämää varten.

– Käytännön ja teorian eroja on toki paljon, mutta todella hyvät opit sain esimerkiksi rakennustyömaan johtamiseen ja rakenteiden tuntemukseen.

Työmaan ilmapiiri kiehtonut nuoresta asti

Teemu on viihtynyt työmailla aina teini-iän ensimmäisistä kesätöistä asti. Hän pitää ennen kaikkea työmaan ilmapiiristä.

Ura on vasta alussa, ja tulevaisuuden suhteen Tjukanov pitää jalat maan pinnalla, vaikka intoa löytyykin osaamisen kehittämiseen.

– Tällä hetkellä ei ole sen suurempia tavoitteita kiikarissa kuin kehittää ammattitaitoa työnjohtajan tehtävässä. Pidän työstäni ja tällä hetkellä tuntuu oikealta paikalta olla työmaamestarina.

Vinkit harjoittelupaikan hakemiseen

Monelle rakennusalan opiskelijalle kesä tarkoittaa myös aikaa harjoittelujen parissa rakennuksilla. Rakennusalalta harjoittelupaikkaa etsiville Teemulla on antaa selkeät tärpit.

– Kannattaa rohkeasti kysellä harjoittelupaikkoja ja lähteä harjoitteluun oppimaan. Jos joku tietty paikka kiinnostaa, niin sinne kannattaa tähdätä ja toki miettiä, olisiko oma paikka rakennusfirman toimistolla vaiko työmaalla.

Sanomattakin on selvää, että TNRak on vaihtoehto, jonka Teemu kehottaa laittamaan korvan taakse sopivaa paikkaa etsiessä.

– Töitä riittää ja asiat sujuu hyvin. Työyhteisö on todella hyvä!

Teemun harjoittelun TOP 3

1. Kaikki työvaiheet. Pääsin olemaan työmaan alusta asti mukana.

2. Vastuu. Sain paljon vastuuta ja pääsin suoraan kunnolla töihin.

3. Kokonaisuus. Oppimisen kannalta hyödytti nähdä työmaan kokonaisuus, kuten työmaan eri asioiden yhteisvaikutukset projektin eri vaiheissa.

Tutustu myös näihin artikkeleihin

Vieritä ylös