Valmistuva rakennusinsinööri työnjohtoharjoittelussa – Matin tarina

TNRakin harjoittelijatarinat kertovat meillä harjoittelunsa suorittaneiden rakennusinsinöörien tarinoita. TNRak Oy tarjoaa opiskelijoille innostavia ja mielenkiintoisia kesätyö- ja harjoittelupaikkoja niin haalari- kuin työnjohtopuolellekin.

Matti Ternola suoritti työnjohtoharjoittelunsa kesällä 2021 TNRak Oy:llä. Harjoittelu yrityksessä oli jo toinen laatuaan, sillä ensimmäisen harjoittelun Matti suoritti kesällä 2020. Paikka työnjohtoharjoitteluun aukeni soittamalla suoraa TNRak Oy:n toimitusjohtajalle Terolle. Kaiken kaikkiaan kuluneena kesänä suoritettu harjoittelu oli jo järjestyksessään Matin kolmas.

– Ensimmäisen vuoden harjoitteluni suoritin eräässä alan toisessa yrityksessä. Kuulin sitten TNRakin perustamisesta, ja pienellä selvittelyllä selvisi, keitä uuden yrityksen tekijäporukkaan kuului. Arvelin, että tuossa porukassa voisi olla mukava suorittaa omat harjoittelut, ja osa tulevista työkavereista olikin jo tuttuja vastaavia mestareita.

Opintojaan viimeistelevä Matti aloitti viimeisen harjoittelunsa toukokuussa 2021, ja se jatkui lokakuun loppuun asti. Harjoittelu suoritettiin Kirkkonummella sijaitsevalla työmaalla, jossa työn alla oli 2 kerrostaloa ja yhteensä 79 asuntoa.

– TNRakin harjoitteluissa olen päässyt odotusteni mukaisesti tutustumaan työmaan käytännön puoleen. On ollut hieno huomata, että koulun penkillä opiskeltu on antanut oikeasti hyvät eväät käytännön tekemiseen.

Päämäärätietoisella urapolulla


Harjoittelun päätyttyä Matti jäi työskentelemään TNRak Oy:lle tuotantoinsinöörin tehtäviin. Rakennusinsinöörin opinnot Hämeen Ammattikorkeakoulussa alkavat olla hyvällä mallilla, ja asialistalla onkin enää viimeisen kurssin suorittaminen ja opiskelijan viimeinen loppuvastus: opinnäytetyö.

– Sain idean lopputyöhöni TNRakin toiselta tuotantoinssiltä, kiitokset siis Pekkalan Eerolle. Opinnäytteen olisi tarkoitus valmistua otsikolla ”Rakennusprojektin luovutusvaiheen toimintamalli” keväällä 2022.

Polulla aivan ensimmäisistä urahaaveista käytännön työelämään ollaankin jo pitkällä. Olemme tietysti aina kiinnostuneita kuulemaan, mitä alan tuoreimmat tekijät ajattelevat työstään ja mikä heitä motivoi: 

–Kiinnostus rakennusalalle on ollut vahva jo 16-kesäisestä lähtien. Rakennusalassa kiehtoo se, että työskennellessään näkee konkreettisesti oman työnsä jäljen – eikä missään ihan pienessä mittakaavassa. Nyt juuri olen siinä onnellisessa pisteessä, johon vuosien opiskelulla ja aiemmilla harjoitteluilla on tähdätty. Toki tavoitteita pitää olla myös jatkoon, ja tulevaisuudessa työpäällikön rooli voisi olla kiinnostava.

TNRak Oy harjoittelijan silmin


Kysyimme Matilta, mitä asioita hän arvostaa harjoittelupaikassa ja työnantajassa, ja miten hän koki tulleensa vastaanotetuksi TNRAk Oy:llä harjoittelijana.

–Itse arvostan sitä, että työnantaja on reilu ja rehellinen. Toivon, että asiat sanotaan avoimesti, siten kuten ne on – vain se mahdollistaa kehittymisen. Harjoitteluun tullessani toivoin tietysti, että saan vastuuta ja tulen arvostetuksi samalla tavoin kuin muukin työnjohto. Tämä on toteutunut, ja lisäksi olen saanut huomata, että TNRakilla asioita tehdään mielellään yhdessä, eikä ketään jätetä yksin.

–Näin kahden harjoittelun kokemuspohjalta voinkin sanoa, että TNRakilla on todella hyvä työyhteisö. Aamulla on kiva lähteä töihin, kun tietää että vastassa on mukava työporukka. Tämä pätee sekä toimiston puolelle että työmaille, niin urakoitsijoiden kuin omien työntekijöiden osalta.

Viimeisen kysymyksemme yritämme muodostaa hyvin neutraalisti, mutta vastaus tuntui olevan jo muutenkin valmiina.

–Suosittelisinko TNRakia myös muille harjoittelupaikaksi? Totta kai! Ilman muuta.

Matin harjoittelun TOP 3

  • Luottamus: Harjoittelijana minuun on luotettu, ja minua on arvostettu. Luottamusta olen saanut osakseni niin työnjohdon kuin toimistonkin puolelta.
  • Oma kehitys: Harjoittelussa on hienoa päästä näkemään oma kehitys, ja huomata, kuinka aiempiin kesiin nähden sain vielä enemmän vastuuta.
  • Avoin työyhteisö: Hienoa päästä tekemään harjoittelu yrityksessä, jossa asioista puhutaan reilusti ja rehellisesti. Avoimuus tukee myös tehokasta yhdessä tekemistä.

Tutustu myös näihin artikkeleihin

Vieritä ylös